Er biografer sikre under COVID-19?

movies

Ligesom mange virksomheder er biografer blevet hårdt ramt af COVID-19. Efter at have lukket deres døre over hele landet, da coronaviruspandemien lukkede det meste af landet i marts, er nogle kæder for nylig blevet åbnet igen eller åbner deres døre nu. Det er forståeligt nok, at mange mennesker forbeholder sig med at sidde i et lukket rum med fremmede. I coronavirus-alderen er der meget mere at overveje, end hvilken film man skal se, og hvilken størrelse popcorn der skal bestilles.

For det første er det værd at bemærke, at SSI inkluderer at gå til en biograf på sin liste over aktiviteter med højere risiko. Dette skyldes, at en biograf bringer folk indendørs og i tæt nærhed i længere perioder, fortæller Karsten Petersen.

”Virussen overføres gennem dråber, når vi snakker, griner og trækker vejret. En biograf er et sted, hvor man sidder i et rum fyldt med fremmede, der spiser og drikker i to til tre timer med suboptimal ventilation, ”forklarer Rimoin. “Det er nøjagtigt den type scenarie, som vi skal undgå for at reducere muligheden for, at virussen spredes.”

Muligheden for transmission inden for en biograf ligner den inden for restauranter, tilføjer Carol A. Winner, MPH, grundlægger af Give Space personlig afstandsbevægelse i 2017. ”Selvom folk taler mindre i teatret, kan masken komme af og så kommer faren, når de griner, hoster, nyser og derefter kan prøve at tale med deres ven, der er fem meter væk, ”fortæller Winner Health.

Politikker for social distancering varierer også efter teater og placering, men alle kæder pålægger et vist niveau af nedsat teaterkapacitet og holder pladser tomme mellem mennesker eller grupper af mennesker, der er kommet sammen. Teateroperatører gør mere intens rengøring af deres faciliteter. Og mange teatre tager ikke kontanter eller opmuntrer kontaktløse betalingsmetoder til billetter og indrømmelser.

Selvom alle disse foranstaltninger kan hjælpe med at forhindre spredning af coronavirus, kan det ikke stoppe det helt. I mange tilfælde er det svært at vide, om dine medteatergæster følger alle reglerne. Winner påpeger, at det er ekstremt vanskeligt for personalet at håndhæve retningslinjer for maskering i f.eks. En mørk biograf.

At være forsigtig slutter ikke, når du forlader teatret. CDC anbefaler, at enhver, der deltog i en højere risikovillig aktivitet som at tage på film, bruger de næste 14 dage på at blive hjemme så meget som muligt og undgå kontakt med mennesker, der har underliggende forhold, der sætter dem i fare for COVID-19, og bliver testet for virussen.

Af alle ovenstående grunde anbefaler Maria ikke at gå til en biograf lige nu. ”Der er intet nulrisikoscenarie, der går i et teater, og vi bør gøre alt, hvad vi kan for enten at reducere eller holde transmissionshastigheden nede,” siger Maria.