Kongerne af kviklån – DR dokumentar

Se Dokumentar: https://www.dr.dk/drtv/episode/kongerne-af-kviklaan

Dette er en dokumentar om lånemarkedet i Danmark, populært kendt som kviklån. Dette er en meget rentabel forretning i Danmark og verden generelt, og der har været en stigning i virksomheder, der tilbyder nye kviklån. Denne dokumentar følger mændene bag nogle af de største lånevirksomheder i Danmark og effekten af ​​kviklån på folk, der tager dem.

Der er mange unge i Danmark, der har befundet sig i nogle ret hårde økonomiske situationer, og de ender med at tage lån i disse virksomheder, hvilket kun forværrer situationen. Dette skyldes, at kviklån i Danmark har en skyhøje interesse, hvilket betyder, at nogle låntagere ender med at betale mere end halvdelen af ​​det beløb, de lånte.

Før 2020, før reguleringerne ændredes, tjente lånevirksomheder enorme overskud, og forretningen blomstrede. Antallet af virksomheder fordoblet i løbet af tiåret. Dette var også tilfældet i Sverige, der har langt flere lånevirksomheder end Danmark, skønt de regulerede loven et stykke tid, før Danmark gjorde det, og derfor blev Danmark betragtet som et rentabelt land af investorer.

På samme tid fordoblet virksomhederne, var der også en stigning i låntagere. Der er forskellige grunde til, at dette er tilfældet, idet den ene er, at filmlånselskaber, om end den høje interesse, ikke beder kunderne om sikkerhed i modsætning til bankerne. Det er også mere sandsynligt, at banker nægter nogle kunder med et lån under gennemsnittet som et lån, mens filmlån-virksomhederne ikke ville have det. I årenes løb har der været en stigning i mennesker med en dårlig kredit, hvorfor de vælger at tage et kviklån i stedet.

En anden faktor, der forårsager en stigning i låntagere, kan være samfundet. Folk er blevet mere materialistiske end før, og derfor kan det være svært for nogle at holde udseendet uden at ødelægge deres budget. Dette er en årsag, som et show som luksusfælden forsøger at tackle, og vi anbefaler showet til alle, der har svært ved at opretholde en god kredit.

DR gjorde et godt stykke arbejde i denne dokumentar med at fremvise begge sider af kviklånmarkedet. Den første episode følger to danskere, der var nogle af de låntagere, der tog et lån i et af filmlånselskaberne. Hvad de troede ville redde dem, blev deres værste mareridt, da de hver måned skulle betale store beløb for at opretholde lånet. En af dem endte med større gæld i det femcifrede interval. De endte med at få hjælp fra finansielle rådgivere, og nogle af dem har det godt i øjeblikket. Vi anbefaler også økonomiske rådgivere til dem, der måske er i sådanne problemer økonomisk.

Den anden sæson dækker de luksuriøse liv for nogle af de chefer, der driver de mest succesrige filmlånselskaber i Danmark. Nogle bor i Europas rigeste områder, omgivet af smukke piger og nipper til nogle af de dyreste vine i verden. Det er en interessant indsigt i disse virksomheds funktionsmåder, og hvordan de bruger enhver måde de kan for at få deres kunder til at betale hver måned.

Jeg vil ikke sige meget mere end jeg allerede har, så jeg anbefaler, at du ser denne dokumentar for dig selv. Håber du har haft denne anmeldelse.