Top Quentin Tarantino film

Tarantino har været en af de mest kontroversielle og spændende direktører siden 1990’erne. Nogle mennesker forguder hans skæve dialog, mens andre flinch i frygt fra hans svindelige afhængighed af overdreven vold. Og fødderne. Så mange fødder.

Vi rangerer alle Quentin Tarantino-film her, så hvis du ikke har set noget fra den produktive filmskaber, ved du nu, hvor du skal starte. Selvom Tarantino insisterer på, at hans næste film vil være hans sidste, efterlader han en ophøjet arv fra førsteklasses film, der vil blive undersøgt i flere årtier fremover. Bliv klar til en debat, for her er StudioBinders komplette liste over Quentin Tarantino-film.

Kill Bill

Tarantino ser måske på Kill Bill-filmene som en enkelt film, men til vores formål rangerer vi dem separat. Én ting bliver klar ved at se de to film back-to-back: Tarantino gav Vol. 1 alle de bedste actionscener. Det betyder ikke Vol. 2 efterlader dig følelse af snyd.

Dialogen er virkelig topmærket her. Tarantino bliver langt mere introspektiv med den anden del. Det begynder at sætte spejle mellem Beatrix og Elle samt skabe et mere afrundet forhold mellem The Bride og Bill. Til tider ser det næsten ud som om Tarantino ønsker at dekonstruere hævnflippen, selvom han stadig hviler stærkt på troperne.

Once upon a time in hollywood

Ud af alle Quentin Tarantino-film er Once Upon a Time i Hollywood for det meste blottet for spændinger – med en bemærkelsesværdig undtagelse som illustreret i videoen ovenfor. Karaktererne har ikke travlt med at gå nogen steder. I stedet overlades vi til at se den falmende stjerne af Rick Dalton og hans stuntman, når de prøver at hænge fast på enhver sans for berømmelse.

Death Proof

I 2007 gik Tarantino og Robert Rodriguez sammen om at skabe B-film-hyldest dobbeltfunktion Grindhouse. På billedet skabte Tarantino Death Proof og kontrollerede sandsynligvis et stort emne med emnelister ved at filme nogle af de mest imponerende bilscener, der blev bragt til film.

I betragtning af, at du er nødt til at gennemgå næsten en times subpar-dialog (en sjælden miss blandt Quentin Tarantino-film), tilføjer det ikke rigtig noget. Du finder enten hele øvelsen sjove eller smagløse. Måske lidt af begge dele. Uanset hvad, har du det lyst, at du har brug for et brusebad bagefter.

Inglorious bastards

Dette er måske bare Tarantinos mesterværk. Der er noget bemærkelsesværdigt, instruktøren var i stand til at udrette med Inglourious Basterds. Åbningsscenen med Hans Landa og mælkeproducenten er en af de største sekvenser, der er sat på film. Det er en mesterklasse i spændinger, og det er bare starten på, hvad der er en enestående præstation inden for filmskabelse.

Pulp Fiction

Det burde sandsynligvis ikke komme som nogen overraskelse, men den film, der har tappet filmstuderendes sovesale i 20 år nu, er den bedste film, Quentin Tarantino nogensinde har lavet. Sikker på, det er en sej historie med veludviklede karakterer, der leverer en utrolig skrevet dialog, men det går så meget videre end det.