Baby shower

Er din veninde gravid? Sådan holder du et babyshower

Et babyshower er en fejring af den forestående ankomst af en baby. Det afholdes typisk i løbet af de sidste par måneder af graviditeten, og det er en mulighed for familie og venner til at mødes for at fejre den nye tilføjelse til familien. Babyshowers omfatter normalt gaver til den nye baby, spil og fingermad. I Danmark er babyshowers et relativt nyt fænomen. De begyndte at vinde indpas i begyndelsen af 2000’erne, men er først blevet udbredt igennem det sidste årti. Hvis din veninde er gravid og du overvejer at holde et babyshower for hende, men har aldrig har prøvet, så kan du med fordel læse med i denne artikel, hvor du kan finde ud af hvad du skal huske på og hvad du absolut ikke må glemme.

3 ting du IKKE må glemme

Når man skal afholde et babyshower, så er der mange ting man skal huske på, men der er også ting som man absolut ikke må glemme. Først og fremmest skal du sørge for invitationerne. Hvis ikke der sendes invitationer ud, vil der heller ikke komme nogle gæster. Du skal også have fundet ud af hvad du vil servere på dagen. Alt efter hvornår på dagen babyshoweret skal afholdes, har du nogle forskellige muligheder. Husk at du også skal sørge for drikkevarer. Sidst men ikke mindst, så skal du have fundet dekorationer og pynt. Det er ikke mange butikker der har denne form for pynt, så det bedste vil være at købe det online.

Glem ikke gaven

En sidste ting, som du endelig ikke må glemme, er gaven. Nogle vælger at købe en gave til det kommende barn, mens andre vælger at give en gave til den kommende mor eller det kommende forældrepar. Hvis du ikke helt kan bestemme dig, så køb en gave til både mor og barn, eller mor, far og barn. Det kan for eksempel være en oplevelsesgave til forældrene, samt et lille smykke, legetøj eller tøj til barnet. Det kan være svært at komme på en gaveidé, til et barn der endnu ikke er kommet til verden og som man heller ikke nødvendigvis kender kønnet på. Det kan derfor være en god idé, at bruge internettet til at få idéer, til hvad man kan give mor og far, samt barnet i gave. Har du brug for inspiration til hvad du ellers kan finde på, så prøv at kigge på boernogbaby.dk.

Scroll to Top